Tworzeniu pokarmów dla psów i kotów przyświeca idea troski o zdrowie i dobro Państwa pupili, którzy jak wiemy są członkami rodzin. Przygotowanie zdrowej karmy zależy w dużej mierze od prawidłowo dobranych surowców, fachowej uprawy i przygotowania do produkcji.

Wybieramy surowce pochodzące wyłącznie z polskich, lokalnych upraw i chowu, z terenów o bogatych glebach i czystym powietrzu.

Chowem trzody chlewnej, drobiu, bydła oraz uprawą zbóż i ziemniaków zajmują się doświadczeni rolnicy, którzy swoją pasję i umiejętności przekazują z pokolenia na pokolenie.

W całej Polsce szukamy upraw i hodowli dostarczających produkty zdrowe, posiadające certyfikaty świadczące o wysokiej jakości.

Surowce pozyskujemy głównie: w województwie dolnośląskim, w Małopolsce, na Warmii i Mazurach, na Opolszczyźnie i na Pomorzu.

Zboża sprowadzamy głównie z Dolnego Śląska, gdzie ich uprawa prowadzona jest w niewielkich gospodarstwach indywidualnych. Ze względu na wysokie walory przyrodnicze tego regionu, sprzyjający rolnictwu klimat, długi okres wegetacyjny oraz doskonałe gleby produkcja zbóż na Dolnym Śląsku jest jednym z głównych kierunków produkcji rolniczej, Stosowane przez gospodarzy metody ograniczają do minimum stosowanie nawozów oraz środków ochrony roślin, sprzyjają zachowaniu naturalnego środowiska i krajobrazu.

 

Ziemniaki pochodzą z naszej rodzimej Wielkopolski leżącej w środkowo-zachodniej części kraju, której zróżnicowany krajobraz pokrywają liczne jeziora i parki narodowe. Nizinne ukształtowanie terenu, umiarkowany klimat oraz wiedza i doświadczenie w uprawie, pielęgnacji oraz przechowywaniu gwarantują uzyskanie smacznych, zdrowych, a przede wszystkim pełnowartościowych płodów rolnych. Odpowiednio wyselekcjonowane odmiany o wyższej odporności na choroby, pozwalają na ograniczenie ochrony chemicznej. W rezultacie powstaje zdrowa żywność, która jest doceniana na całym świecie.

 

W surowce drobiowe zaopatrujemy się głównie na Podkarpaciu.

 

Pośród lasów, jezior i czystego powietrza hodowane jest bydło na Warmii i Mazurach oraz na Podlasiu. Ten mało skażony obszar, nazywany „Zielonymi Płucami Polski”, który jest azylem, ucieczką dla ludzi przed stresem i codziennym pośpiechem daje możliwość hodowli zwierząt, z których pozyskiwane jest zdrowe i wysokowartościowe mięso.

 

Każdemu z etapów pozyskiwania i przygotowania surowców do produkcji towarzyszy skrupulatna kontrola przeprowadzana przez nasz doświadczony personel.

 

Wyślij Wiadomość